Boek een reis! Bel naar: +31 (0) 6 52 36 29 31 of mail naar: info@liveanddrivetravel.nl

Marokko

“Marhaba!”  welkom in Magisch Marokko

 4×4 Reis – 14 Dagen

Een avontuurlijke rondreis per 4×4 door het indrukwekkende land van de vele gezichten, Marokko. Het islamitisch land met een enorme variatie van landschappen en cultuur, bevolkt door Berbers, Arabieren en Touareqs. Een avontuurlijke reis, door groene bossen en valleien, oases, woestijn, duinen en natuurlijk het ruige Atlas-gebergte. Deze fascinerende reis laat u kennis maken met alle facetten die dit prachtig land u te bieden heeft met zijn vele contrasten, geuren en natuurlijke schoonheden. De 4×4 reis zorgt er voor dat u op die plekken komt waar weinige u voor zijn gegaan. Een rondreis met net dat ietsje meer wat het zo aantrekkelijk maakt voor de echte reizigers.

Officiële landstaal Arabisch, Berbers
Hoofdstad Rabat
Regeringsvorm Parlementaire monarchie
Religie Islam (98,7%) , christendom (1,1%) , Joods (0,2%)
Oppervlakte 446.550 km² [1] (2,8% water)
Inwoners 29.680.069 (2004)[2]
33.986.655 (2017)[3]

DE REIS

De reis begint in de havenplaats Algeciras in Andalusië, de zuidelijke regio van Spanje. Na de oversteek van de Middellandse zee naar het Afrikaanse continent start het 4×4 avontuur in Tanger.

Tipje opgelicht van de sluier

Buiten het rijden over veel onverharde wegen en mooie gebieden gaan we ook kennis maken met de cultuur en geschiedenis van Marokko. Zo gaan we naar de Volubilis (2000 jaar oude Romeinse ruïne stad) en de Koningsstad Fes waar het nog steeds lijkt of de tijd is blijven stilstaan en waar het leven bruist op de kleurrijke ‘soeks’. Bij voldoende tijd brengen we ook nog een bezoek aan Marrakech. Deze schilderachtige steden die zo heel anders zijn en die ons stuk voor stuk het idee zullen geven beland te zijn in een sprookje van 1001 nacht. Maar ook Quarzazate en drie dagen zand avontuur in de Sahara-woestijn staan op het programma. Maar de Marokko reis is nog veel meer: het indrukwekkende ruige Atlasgebergte, de pittoreske leemrode kasbah-dorpen, authentieke berberdorpjes, de bewoners, de traditie en een prachtig natuurschoon met unieke landschappen.

OVERNACHTINGEN
3 Hotelovernachtigen, bivak en campings

Inclusief:

  • Bootovertocht (retour),
  • Gidsen en begeleiding,
  • Overnachtingen en maaltijden in de hotels (waaronder 3 hotelovernachtingen),
  • backup voertuig uit gerust me gereedschap & EHBO voorzieningen & satelliettelefoon.

Exclusief:

  • Brandstof
  • Eten en drinken op de campings

 DE AUTO

Deze reis kunt u met een standaard 4×4 auto rijden.