Boek een reis! Bel naar: +31 (0) 6 52 36 29 31 of mail naar: info@liveanddrivetravel.nl

Noordkaap

“Hei velkommen” welkom op de ijzige Noordkaap

Northern Europe Trail Norway – North Cape expedition – 4×4 reizen – 15 dagen

Het avontuur wordt opgezocht, mooie gebieden bezocht, avontuurlijke en technische tracks gereden en de off-road mogelijkheden van uw auto worden getest en goed gebruikt. Geen extreme zware tracks, diepe sporen en rivier oversteken, maar berijdbare wegen en prachtige paden.

Just go there where others only dream of…
De avond begint te vallen, het schemert. Toch is het pas 16.00uur, dat klinkt wat vreemd , maar hier is het heel normaal voor deze tijd van het jaar. Het voelt alsof we al een tijdje bekeken worden. We stappen net de auto in om naar het hotel te gaan. We horen wat, voetstappen en het gekraak van takken. We kijken om ons heen maar zien niets. Na de korte stop rijden we langzaam weer verder. Ik kijk al turend naar de plaats waar we stonden. Wat een fantastische plek. “Kijk nou!” roep ik over de walki talki, “een Elanden familie komt het bos uit en steekt over…”Iedereen stopt om te kijken.” Zie je nu dat we toch werden bekeken.”
Het Noordkaapgevoel? Dat moet je zien en beleven.

DE REIS

Noordkaap 71°10’21” 
De Noordkaap is gesitueerd aan de Barentszzee en wordt  traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van het Europese continent. De Noordkaap ligt op een Scandinavisch schiereiland in Noorwegen: 71° 10′ 21″ NB. Het ligt op 2080 km van de Noordpool. De weg naar dit laatste stukje “vaste land” is adembenemend en vol met bochten, prachtige panoramische uitzichten die worden afgewisseld met grootse rotspartijen. En dan arriveert u op de Noordkaaprots van 307 meter. U bent aangekomen bij het “einde van de wereld”, de wereldbol is het bewijs daarvan.

de expeditie: Noorder Route (Denemarken, Zweden, Finland)
Deze expeditie start in Zweden waar het verzamelpunt voor vertrek is gesitueerd. In Zweden blijft de koers noord, langs de Botanische Golf. De Poolcirkel nadert en Lapland komt in zicht. Hier begint de temperatuur echt flink de min in te gaan. De grens naar Finland wordt overschreden. Onderweg hebben de rendieren en soms de elanden ons toegekeken, is de weg schoon, nat, vol sneeuw en ijs geweest. Hierna gaan we een bezoek brengen aan de poolcirkel, na een dag trekken we door naar Kirkenes aan de Russische grens. Hier hebben we grote kans op het spectaculere Noorderlicht. Vanuit hier trekken we langs de Barentszzee richting de Noordkaap.

Het Noordkaap schiereiland is ruiger en desolater dan alle gebieden die u onderweg heeft gezien. De plaatsjes en nederzettingen, zijn klein en lijken verlaten. De natuur overheerst, er wonen nog maar weinig mensen. De gewone wereld houdt op te bestaan en gaat over in arctisch gebied. De flora en fauna past zich hierop aan. Bomen worden struiken en de wegen slingeren langs de kale afgeronde heuveltoppen, toendra’s en stroomversnellingen.
Na het bereiken van de Noordkaap gaat de koers weer richting het Zuiden van Europa. De adembenemende Noordse fjordenkust wordt gevolgd via de Lofoten. De route leid terug naar de Ferry in Oslo (Zweden) vanwaar de oversteek naar Duitsland wordt gemaakt.

Hoogtepunten & Bijzonderheden
– Sneeuwscootersafari
– Hondenslee tocht
– Bezoek bij de Kerstman
– Bezoek aan het IJshotel
– Spectaculaire Noorderlicht (bij geluk)

OVERNACHTINGEN

De overnachtingen zullen plaatsvinden in karakteristieke hotels

Inclusief:

  • Ferry
  • Gidsen en begeleiding
  • Overnachtingen en maaltijden
  • Backup voortuig uitgerust met gereedschap & EHBO voorzieningen & satelliettelefoon
  • Technische begeleiding

Exclusief:

  • Brandstof
  • Alcoholische en overige consumpties
  • Museum bezoeken en andere optionele activiteiten
  • Reis-annulerings-en voertuigenverzekering
  • Dekking voor eventuele repatriëring voertuig

DE AUTO

In principe is een standaard 4×4 auto uitstekend geschikt om deze reis mee te maken. Bel ons gerust om te checken wat je aan jouw auto zou kunnen/moeten aanpassen.