Boek een reis! Bel naar: +31 (0) 6 52 36 29 31 of mail naar: info@liveanddrivetravel.nl

IJsland

Halló velkomin“ welkom in het adembenemende IJsland

 4×4 reis – 21 dagen 

Officiële landstaal IJslands
Hoofdstad Reykjavik
Regeringsvorm Parlementaire republiek
Staatsvorm Gedecentraliseerde eenheidsstaat
Religie Luthers (85%)
Oppervlakte 103.000 km² [1] (2,7% water)
Inwoners 281.154 (2000)[2]
339.747 (2017)[3] (0000003299 3,3/km² (2017))

DE REIS

IJsland wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken (tussen IJsland en Groenland) in het westen en de Groenlandzee, een deel van de Noordelijke IJszee, in het noorden. Het noordoosten van het land ligt net onder de poolcirkel. Deze loopt precies over het kleine eiland Grímsey, dat tot IJsland behoort. De hoofdstad Reykjavík ligt aan de zuidwestkust op 64°08′ noorderbreedte en is daarmee ’s werelds noordelijkste hoofdstad. De stad Reykjavik heeft ongeveer 120.000 inwoners, met de omliggende gemeentes heeft de hoofdstadregio ongeveer 200.000 inwoners. Ongeveer twee derde van alle IJslanders woont dus hier. IJsland zelf is het meest westelijk gelegen land van Europa. Het eiland is geologisch zo’n 20 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkanische activiteit in de Atlantische Oceaan; het bleef echter lange tijd onbewoond. Volgens de overlevering was de Noor Ingólfur Arnarson, die in 874 arriveerde, de eerste permanente bewoner van IJsland.

Het land van VUUR en IJS, een prachtige ervaring in een adembenemend land. (Eiland). Wij gaan met terreinwagens om het land echt te kunnen zien. Via de F wegen rijden wij naar alle bezienswaardigheden in IJsland.  De F wegen zijn de onverharde wegen in IJsland. Die vind je in het binnen land en in het hooggebergte waar we af toe sneeuw kunnen tegenkomen. In het binnenland zijn bijna geen bruggen waardoor je genoodzaakt bent om zo’n 650 keer een rivier te doorwaden.

Wij reizen gezamenlijk naar Noord Denemarken (950 km) waar wij de ferry nemen naar IJsland. (48 uur) Op de ferry kan je lekker eten, naar de bios, in de jacuzzi zitten buiten op het dek en een van de gezellige bars bezoeken.

De reis begint direct  na aankomst in Noordoost IJsland, gelijk onder de indruk van de watervallen ??? maar dat is nog niets. Er komt nog zoveel moois. Slapen doen wij op campings die inbegrepen zijn in de  prijs. Koken doen wij zelf, individueel of als groep. Boodschappen doen en tanken kunnen wij iedere 2 dagen.  Je hebt niet veel off road ervaring nodig, hoewel de meeste kilometers onverhard zijn.  Heb je geen ervaring met doorwaden, dan krijg je ons een kleine training.

Tijdens onze reis gaan naar o.a:

Myvatn, Geysir, Gullfoss, Akureyri, Landmannalaugar, Reyjavik (halve vrije dag), Laugafell, Thinvellir, Laki, Westfjorden enz.

De reis op IJsland is ongeveer 2.500 km.

OVERNACHTINGEN 

Inclusief:

  • Boottocht
  • Proffesionele begeleiding

Exclusief

  • Brandstof

DE AUTO

In principe is een standaard 4×4 auto uitstekend geschikt om deze reis mee te maken. Bel ons gerust om te checken wat je aan jouw auto zou kunnen/moeten aanpassen.